Сьогодні в Україні відзначають День учителя

День учителя, який традиційно відзначається в першу неділю жовтня, – професійне свято всіх українських педагогів. Він був установлений указом президента в 1994 році.

На сьогодні в українському освітньому секторі працює близько 850 тис. педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і керівників. Вони займаються з 1,3 млн дошкільників, навчають 3,9 млн школярів і близько 3 млн студентів, пине Корреспондент

Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Володимир Гройсман привітали українських учителів із професійним святом.

“Вірю, що віддане служіння педагогів своєму покликанню, високий професіоналізм стануть запорукою подолання агресії та процвітання нашої Батьківщини”, – йдеться в привітанні президента України.

Також українських учителів привітав глава уряду. Він зазначив, що реформування сфери освіти є одним із пріоритетів уряду.

“Найважливішою ланкою в цьому процесі, безумовно, є вчитель – педагоги, вихователі. Від вашої наполегливості та успіху, без перебільшення, залежить майбутнє України” – сказано в привітанні прем’єр-міністра.

Реклама

Залишити коментар