Лукашенко розкритикував законопроект про протидію домашньому насильству, назвавши його “дурницями із Заходу”

Президент Білорусі Александр Лукашенко жорстко розкритикував законопроект про протидію домашньому насильству, заявивши, що “хороший ремінь іноді корисний для дитини”.

Про це Лукашенко сказав у спілкуванні з журналістами, повідомляє “Європеська правда”.

“Всі ці дурниці взяті перш за все з Заходу. Ви можете не хвилюватись, і народ хай не хвилюється – ми будемо виходити виключно з власних інтересів, наших білоруських, слов’янських традицій, і нашого життєвого досвіду”, – сказав Лукашенко.

“Десь хтось бовкнув – про протидію насильству в сім’ї. Це зараз модне формулювання на Заході. У них скоро сімей не буде: мужик на мужику одружується або заміж виходить. Дітей немає кому народжувати. А ми у них запозичуємо якісь норми поведінки в сім’ї”, – додав білоруський президент.

Лукашенко зізнався, що не є прихильником того, аби карати дітей. Але іноді, за його словами, цього не уникнути.

“Треба виходити з тієї ситуації, яка у нас складається. Хороший ремінь іноді теж корисний для дитини. Не для всіх, звичайно”, – пояснив білоруський президент, додавши, що його старший син Віктор “часто від нього отримував”.

“Середній, Діма, вже бачив, як Віті діставалось, і рівненько стояв поруч. Молодшого, йому п’ятнадцятий рік, я взагалі ніколи не карав: він цього не заслуговував”, – поділився Лукашенко досвідом своєї сім’ї.

Законопроект про протидію домашньому насильству розробляло Міністерство внутрішніх справ. Лукашенко вважає, що ним повинні займатися представники органів влади на місцях, громадські організації і Адміністрація президента.

Фото – teleskop-by.org.

 

Реклама

Залишити коментар