Буковина використала майже 80% “децентралізованих” коштів на ремонт доріг (інфографіка)

Чернівецька область використала 78% коштів Дорожнього фонду, передбачених на ремонт автодоріг загального користування місцевого значення.

З 2018 року в Україні фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування здійснюється за кошти Державного дорожнього фонду, який створений у складі спеціального фонду Державного бюджету України.

Місцеві бюджети отримали субвенцію в сумі 11,4 млрд грн, які були спрямовані на забезпечення автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності. Це 35% Державного дорожнього фонду.

Як повідомляє Міністерство інфраструктури України, станом на кінець вересня Чернівецька область використала 78% фінансування Дорожного фонду на місцеві дороги.

Лідером освоєння коштів є Хмельницька область, яка використала 100% фінансування. Тернопільська, Луганська, Херсонська, Миколаївська та Закарпатська області освоїли трохи більше третини виділених коштів.

 

Реклама

Залишити коментар