За неоформленого працівника – штраф: перевірки бізнесу стартували

З п’ятниці, 5 жовтня, в Україні починаються масштабні перевірки підприємців, які платять зарплати “в конвертах”.

Співробітники Державної служби з питань праці перевірятимуть як великий, так і малий бізнес. В першу чергу, інспекція загрожує тим підприємствам, де велика частина співробітників отримують мінімальну зарплату, в той час як середній показник по країні станом на 1 серпня нинішнього року становить 9 тисяч 170 гривень. Про це повідомляє Корреспондент.

У рейдах задіють податківців, Нацполіцію, Пенсійний фонд, місцеві органи виконавчої влади, Держслужбу з питань праці. Ці відомства повинні будуть передавати дані в Мінсоцполітики, а ті до 15 числа кожного місяця звітувати про результати перевірок у Кабміні.

Керівникам підприємств, де будуть виявлені подібні порушення, загрожують штрафи значних розмірів. Так, штраф за кожного неоформленого співробітника зараз становить 111,6 тис. грн, а штраф за недопуск перевіряючого – до 390 тис. грн.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зараз велика частина української економіки перебуває в тіні, а роботодавці в більшості своїй виплачують зарплати “в конвертах”. У зв’язку з цим і настають великі перевірки.

Реклама

Залишити коментар