Чернівчани проведуть у центрі міста народне нагородження письменниці Оксани Драчковської

У Чернівцях небайдужі містяни проведуть церемонію народного нагородження письменниці та журналістки Оксани Драчковської, яка сьогодні заявила, що відмовляється від муніципальної премії імені Антона Кохановського.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила ініціаторка акції Надія Бабинська.

“Неймовірної сили і духу людина, активна і небайдужа до нашого міста Оксана Драчковська відмовилась від заслуженої нагороди. Підтримую її повністю. Так само вважаю, що вона на неї як ніхто заслуговує. І вважаю неправильним, що її праця, її невтомність і відданість справі (а це наші доступні, культурні Чернівці) не будуть віддячені нами, чернівчанами”, – написала Надія Бабинська.

Організаторка народної відзнаки запропонувала вручити Оксані Драчковській символічний кубок і грошову винагороду, як мало б бути від міської ради.

Всього за три години, як повідомила Надія Бабинська, небайдужі чернівчани зібрали 7 тисяч гривень.

Як відомо, письменниця та журналістка Оксана Драчковська відмовилась від отримання муніципальної премії імені Антона Кохановського (грошова винагорода від міста складає приблизно 7 тисяч гривень). Своє рішення чернівчанка пояснила тим, що вона “не може взяти цю нагороду з рук людини, яка, не будучи обраною на виборах, з якогось дива опинилася у мерському кріслі”.

Фото – UA:Перший.

Реклама

Залишити коментар