Чернівецька область повністю готова до опалюваного сезону – Олександр Фищук

Об’єкти теплопостачання, житлового фонду всіх форм власності, водопровідно-каналізаційного господарства Чернівецької області готові до опалювального сезону.

Про це на селекторній нараді Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка поінформував голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, передає прес-служба облдержадміністрації.

“Станом на 1 жовтня 2018 року рекомендовані Мінрегіоном України показники виконання заходів за відповідними напрямками виконано в повному обсязі. Зокрема, на об’єктах теплопостачання, житлового фонду всіх форм власності, водопровідно-каналізаційного господарства готовність до осінньо-зимового періоду 2018/19 рр. складає 100%”, – повідомив Фищук.

Він також додав, що до зими підготовлено 422 загальноосвітніх та інших навчальних заклади, 244 дитячих садка та 462 лікарні.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на селекторній нараді щодо готовності регіонів до опалювального сезону наголосив, що голови облдержадміністрацій мають взяти під особистий контроль запуск опалювального сезону на місцях. У разі саботажу від органів місцевого самоврядування вони мають повне право звернутися до органів прокуратури.

“З проведенням у 2015 році фінансової децентралізації на місця були максимально передані кошти. На сьогодні бюджети розвитку складають 200 млрд грн. І тому розмови про те, що хтось і щось не встигає, бути не може. Я ще раз наголошую на відповідальності безпосередньо органів місцевого самоврядування по комунальних підприємствах, які повинні забезпечити вчасний початок опалювального сезону. Це саме ваша зона відповідальності”, – зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що вчора на засіданні Уряду було прийняте розпорядження, яким доручено всім задіяним органам забезпечити своєчасний початок опалювального сезону та належне його проходження.

Він повідомив, що НАК “Нафтогаз України” доручено укласти до 15 жовтня договори на постачання газу із виробниками тепла, які надають послуги населенню з опалення і постачання гарячої води. “Нафтогазу” разом з операторами мереж доручено забезпечити безперебійне постачання газу виробникам тепла в опалювальний період.

Також “Нафтогазу” доручено укласти договори з теплопостачальними і теплогенеруючими підприємствами про реструктуризацію боргів за спожитий природний газ (відповідно до закону №1730).

Реклама

Залишити коментар