Румунський лоукост Blue Air придбав молдовську державну авіакомпанію

Комерційний конкурс на приватизацію молдовської державної авіакомпанії Air Moldova виграла компанія Civil Aviation Group SRL, яка керує румунською авіакомпанією Blue Air. 

Агентство державного майна Молдови заявило, що вартість транзакції становить 1,2 млрд. лей ($71 млн). Про це повідомляє Locwost UA

За даними агентства, 50 мільйонів лей було перераховано до державного бюджету, а решта – на покриття боргів Air Moldova. Інвестор також пообіцяв вирішити проблеми експлуатації флоту та розвитку компанії. Державна авіакомпанія була приватизована, щоб зберегти її та уникнути банкрутства.

Відповідно до стратегії розвитку авіакомпанії Air Moldova, група Civil Aviation відкриє до кінця 2019 року сім нових маршрутів і чотири нові маршрути у 2020 році. Далекомагістральні рейси до США, Канади та Китаю мають бути відкриті у 2021 році. Частота польотів по наявним напрямкам буде збільшена. Розмір флоту Air Moldova буде поступово збільшуватися, таким чином, щоб у 2021 він досяг 14 літаків.

Civil Aviation Group SRL планує розширити льотний штат десятьма додатковими екіпажами до 2021 року. Кількість льотчиків та членів екіпажу збільшиться з нинішніх 180 до 380 у 2021 році. Інвестор виділить близько 3,5 мільйонів євро для формування та навчання персоналу до 2023 року.

Нагадаємо, що лоукост Blue Air — один з найбільших авіаперевізників в Румунії. У флоті авіакомпанії – 30 літаків Boeing 737, польоти вона здійснює по 80 напрямках.

Фото – publituris.pt.
Реклама

Залишити коментар