Надходження Чернівецької митниці до держбюджету до кінця року можуть сягнути рекордної позначки – Микола Салагор

Показники митних надходжень, спрямованих Чернівецькою митницею ДФС до Державного бюджету, уже перевищили позначку у 2,3 мільярди гривень. Це вищі показники, ніж у Вінницькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Начальник митниці Микола Салагор прокоментував результати річної роботи, передає “Букінфо“.

“Чернівецька область – найменша з усіх областей України. Однак належна організація взаємодії із підприємцями забезпечила високі результати роботи митниці. Левова частка надходжень, а це близько 90%, сформована суб‘єктами зовнішньоекономічної діяльності, які розташовані за межами Буковини.

Сьогодні показники діяльності митниці значно перевищують рівень потужніших, економічно розвиненіших областей України, таких як Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Херсонська та інші”, – розповів начальник митниці.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької митниці ДФС, за результатами роботи у серпні-вересні цього року Чернівецька митниця ДФС забезпечила виконання індикативних показників у сумі понад 684 мільйони гривень, тобто перевиконання коливається у межах 120-123 відсотків.

Зросли відповідно й середньоденні надходження митних платежів – на 19,5%, тобто на понад 5,7 мільйонів гривень щодня.

“До кінця року залишилося три місяці. Прості математичні розрахунки дозволяють стверджувати, що цьогоріч Чернівецька митниця має реальний потенціал та можливість досягнути рекордної позначки у економічному сегменті роботи. Три мільярди гривень митних платежів – такого показника в історії митниці ще не було”, – додав Салагор.

Реклама

Залишити коментар