“Народний фронт” підтримає пролонгацію закону щодо особливого порядку самоврядування в окремих регіонах Донбасу – Яценюк

Фракція “Народного фронту” має намір підтримати внесене Президентом рішення стосовно пролонгації дії Закону “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”.

Про це заявив лідер партії Арсеній Яценюк у своєму Facebook.

Він нагадав, що в своєму посланні до Верховної Ради 18 вересня Президент України виклав позицію стосовно продовження дії Закону “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”:

“Згоден з думкою Глави держави, що цей документ вибив козир із рук Путіна, який намагається зобразити українську сторону відповідальною у зриві мирного врегулювання. Не можна підіграти Кремлю й цього року. Саме тому фракція “Народного фронту” має намір підтримати внесене Президентом рішення стосовно пролонгації цього документу”, – .додав Яценюк

За словами політика, його суть має відповідати “мирній логіці наших дій, Закону України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областей» і корпусу законодавчих актів, які чітко визначають факт агресії Росії проти України на Донбасі і в Криму”.

“Ми повинні чітко продемонструвати послідовне дотримання Україною своїх зобов’язань і разом з нашими міжнародними партнерами не допустити уникнення відповідальності Росії за її злочинні дії проти нашого народу, його суверенітету і держави”, – наголосив лідер “Народного фронту”, пише прес-служба партії..

Реклама

Залишити коментар