Кожному третьому європейцю прогнозують інсульт чи слабоумство – вчені

Учені з Нідерландів оголосили сотням мільйонів європейців страхітливий прогноз. За результатами 25-річного дослідження, кожну другу жінку та кожного третього чоловіка уразить деменція, хвороба Паркінсона або ж інсульт.

Про це повідомляє MedicalXpress.

За даними досліджень фахівців з Медичного центру Університету Еразмуса, у кожної другої жінки і кожного третього чоловіка європеоїдної раси розвинеться одна з названих хвороб.

Дослідження проводилися протягом 25 років, в яких взяли участь 12 тисяч осіб старше 45 років. У цей період померла 5291 людина з групи випробовуваних. У 1 489 з них була виявлена ​​деменція, в тому числі, хвороба Альцгеймера у майже 80% померлих. У 1285 чоловік стався інсульт, і ще 263 захворіли Паркінсоном.

Цим хворобам передували збільшений кров’яний тиск, підвищений холестерин або діабет. При цьому жінки більш схильні до деменції, а чоловіки схильні до інсульту в більш молодому віці.

Вчені попереджають, що профілактика здатна зменшити ризик неврологічних і серцево-судинних захворювань більш ніж на 50 відсотків.

Фото – smartexpress.com.ua.

 

Реклама

Залишити коментар