Підозрюваний в отруєнні екс-шпигуна РФ Скрипаля організував утечу Януковича – журналіст-розслідувач

Полковник російського розвідувального відомства ГРУ Анатолій Чепіга (“Руслан Боширов”), якого Велика Британія підозрює в отруєнні екс-агента російської розвідки Сергія Скрипаля, очолював операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича.

Про це “Громадському” заявив колишній журналіст “Центру управління розслідуваннями” Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля, передає “Українська правда“.

“Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію. Принаймні про це свідчать мої джерела. Він зі своїм підрозділом спецпризначенців прибув до резиденції Януковича — Межигір’я. Перебував там, охороняв його. Звідти вони транспортували його в Крим і до Росії”, — розповів журналіст.

За інформацією Канєва, саме за цю спецоперацію Чепіга отримав звання “Героя Росії”.

Розслідувач розповів, що також звання “Героя Росії” за евакуацію Януковича із України отримав Олексій Дюмін — колишній охоронець Путіна, який зараз є губернатором Тульської області.

“Так само мені відомо, що за евакуацію Януковича отримали нагороду також люди, які у подальшому склали кістяк ЧВК “Вагнера”, — заявив Канєв.

Журналіст пообіцяв, що днями опублікує детальне розслідування із фактами участі Чепіги – “Боширова” в спецоперації з евакуації Януковича з України.

Фото – gazeta.ua.

Реклама

Залишити коментар