Президент підписав закон про “єдине вікно” на митниці

Новий закон запровадить механізм “єдиного вікна” і зменшить кількість органів контролю в пунктах пропуску через кордон і в місцях митного оформлення товарів та транспортних засобів всередині країни.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким вніс зміни до Митного кодексу. Про це повідомила прес-служба глави держави.
Відзначається, що закон оптимізує і спростить процедури проведення державних видів контролю під час здійснення зовнішньоекономічних операцій; зменшить кількість органів контролю в пунктах пропуску через держкордон України і в місцях митного оформлення товарів та транспортних засобів всередині країни; поліпшить експортний потенціал України.
Також закон зменшить кількість дозвільних документів, що надаються під час митного оформлення товарів і їх пропуску через митний кордон України.
Передбачається, що зміни до Митного кодексу зменшать ризик корупційних дій за рахунок впровадження безпаперової взаємодії між посадовими особами державних органів і суб’єктами господарювання.
Реклама

Залишити коментар