Facebook повідомив про хакерську атаку, перехоплено дані 50 млн акаунтів

Хакери скористалися уразливістю системи безпеки Facebook і перехопили записи приблизно 50 млн користувачів. У компанії не знають, чи були викрадені якісь акаунти та хто стоїть за зломом.

Компанія Facebook повідомила, що хакери скористалися уразливістю в коді соціальної мережі і отримали доступ до приблизно 50 млн акаунтів. Про це компанія повідомила в своєму блозі.

Проблему пов’язують з інструментом “подивитися як”, який дає змогу бачити власні профілі від імені інших користувачів. За допомогою цієї функції хакери могли викрасти “токен доступу”, який захищає облікові записи, а після цього здійснювали вхід до них. Недолік наразі усунено.

У Facebook не знають, чи були викрадені якісь акаунти. З метою безпеки соцмережа змінила ключі доступу до 90 млн акаунтів, власникам яких довелось наново входити в систему.

“Цим людям доведеться знову увійти в систему, щоб знову отримати доступ до своїх акаунтів. Ми також повідомимо цих людей в повідомленні в верхній частині Стрічки новин про те, що сталося, коли вони увійдуть в систему”, – повідомив засновник і керівник Facebook Марк Цукерберг.

Змінювати пароль усім користувачам, як стверджують у Facebook, не потрібно.


Фото – engadget.com.

 

Реклама

Залишити коментар