Уперше до команди Української антарктичної експедиції можуть увійти жінки

Розпочався конкурс з відбору команди полярників для 24-ї Української антарктичної експедиції (2019-2020 рр.) на станцію “Академік Вернадський” – вперше без жодних гендерних обмежень.

Його оголосив Національний антарктичний науковий центр МОН України 27 вересня 2018 року. Прийом документів для участі в 24-й УАЕ триває до 30 листопада 2018 року. Про це йдеться на урядовому порталі.

“Ми починаємо прийом документів від тих, хто хоче впродовж року спробувати свої сили в роботі на нашій антарктичній станції “Академік Вернадський”. Хочу підкреслити, що вперше за багато років ми не робимо жодних гендерних обмежень щодо можливих учасників експедиції. Тож чекаємо документи як від кандидатів, так і від кандидаток. Стати членом унікальної команди, що працює в надзвичайному регіоні планети – Антарктиці – це справді круто!” – відзначив очільник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

Загін полярників формується з 12 осіб: 7 науковців, 3 особи інженерно-технічного персоналу (дизеліст-електрик, системний механік, системний адміністратор зв’язку), лікар та кухар.

Довідково: Україна – одна з 30 країн світу, яка має постійну станцію в Антарктиці, що функціонує цілий рік. Щороку на станцію “Академік Вернадський” вирушає річна експедиція, в яку входять вчені та технічний персонал. Також під час антарктичного літа проводяться сезонні експедиції.

Фото – uritsk.livejournal.com.

Реклама

Залишити коментар