Українські прикордонники приєдналися до румунсько-молдовського центру обміну даними

Українські прикордонники, митники та поліцейські приєдналися до румуно-молдовського центру обміну даними “Галац”. Сусідні держави зможуть обмінюватися інформацією, зокрема, про ситуацію в пунктах пропуску через кордон, боротьбу з транскордонною злочинністю. 

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомили у Департаменті комунікації МВС України.

“В рамках відкритого Договору між Урядом Румунії та Урядом Молдови ми приєдналися до спільного контактного центру “Галац”. Це великий крок у протидії міжнародній і транснаціональній злочинності. Мета СКЦ “Галац” – оперативний обмін інформацією між прикордонними, митними та поліцейськими відомствами країн-учасниць”, – сказав Арсен Аваков.

Міністр зазначив, що українську сторону у складі контактного центру будуть представляти Державна прикордонна служба та Національна поліція.

Очікується, що сторони зможуть обмінюватися наступною інформацією: законодавство Договірних сторін; оперативна ситуація в пунктах пропуску через кордон; надзвичайні ситуації на кордоні та в пунктах пропуску; відмови у в’їзді на територію країн-учасниць Договору; про порушення або спроби порушення законодавства країн-учасниць Договору; про боротьбу з транскордонною злочинністю, торгівлею людьми, нелегальною міграцією, контрабандою, незаконним оборотом зброї, вибухонебезпечними речовинами, наркотичними речовинами, психотропними речовинами і прекурсорами.

У Департаменті комунікації уточнили, що наразі Міністерство закордонних справ готує всі необхідні документи, аби попередити країни-учасниці про приєднання України.

Реклама

Залишити коментар