10 відомих чернівчан отримають відзнаку імені Кохановського

У Чернівецькій міськраді рішенням виконавчого комітету затверджено список переможців муніципальної відзнаки імені Антона Кохановського. 

Цьогорічними лауреатами почесної відзнаки стали десять буковинців. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

У номінації “Наукове відкриття року”– Тетяна Білоус, доцент кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб “Буковинського державного медичного університету”, педіатр та дитячий кардіоревматолог. Тетяна Білоус вперше в Чернівцях розпочала дослідження, які дозволяють неінвазивним шляхом визначити активність запального процесу за різними захворюваннями у дітей, зокрема бронхіальної астми та пневмонії, що дозволяє швидко і без забору крові дитини, а лише за показниками конденсату видихуваного повітря, визначити наявність та виразність запального процесу в легенях.

У номінації “Краєзнавча розвідка року” – Сергій Осачук, Тетяна Дугаєва, відомі в Чернівцях дослідники історії минулого нашого міста. Їх перу належить чимало наукових розвідок, краєзнавчих замальовок з життя і побуту чернівчан австрійського і румунського періодів.

У номінації “Журналістська знахідка року” – Оксана Драчковська, журналіст, телеведуча, письменниця, перекладач. Здобула дві премії в літературному конкурсі “Коронація слова”, отримала спец відзнаку “За найкраще інклюзивне оповідання для дітей” “Зайчик-Нестрибайчик і його смілива мама”, перекладає оповідання відомої буковинської письменниці Маріанни Гончарової, популяризуючи Буковину і зокрема Чернівці для україномовного читача.

У номінації “Мистецький тріумф року” – Лев Фельдман, засновник і диригент Оркестру єврейської музики, Заслужений діяч мистецтв України, лауреат премії ім.С.Воробкевича, диригент і викладач училища мистецтв. Минулого року оркестр під керуванням Льва Фельдмана презентував Чернівці на симпозіумі в Німеччині, присвяченому 20-річчю підписання угоди про культурне співробітництво між Румунією, Німеччиною, Україною та Францією.

У номінації “Місцева ініціатива року” – Дмитро Ткачук, засновник та директор БФ “Інститут психології сучасної культури”, безкоштовно надає психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, велику роботу проводить в плані реабілітації дітей, які знаходяться в дитячому відділенні психіатричної лікарні.

У номінації “Меценат року” – Василь Котилев, підприємець, спонсор багатьох різноманітних заходів, проектів, зокрема краєзнавчого та туристичного спрямування. Підтримує спортивні, мистецькі заходи , допомагає дітям та малозабезпеченим сім’ям.

У номінації “Бізнес-проект року” – Чернівецька філія ТОВ “СЕ Борднетце-Україна”, яке займається виготовленням кабельно-провідникової продукції для автомобілів концерну “Vоlkswagen”. Створено сучасні умови праці для понад тисячі працівників, соціальні гарантії та перспективи.

У номінації “Молодіжна ініціатива року” – Олександр Саєнко, (завідувач кафедри міжнародної економіки ЧНУ), Роман Грешко, (доцент кафедри фінансів і кредиту ЧНУ) реалізатори проекту “Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні”. В основі проекту – професійна перепідготовка військовослужбовців та членів їх сімей на цивільні спеціальності, що користуються попитом на ринку праці.

Лауреатів премії визначала комісія з присудження відзнаки, до якої увійшли авторитетні науковці, письменники, громадські діячі, літературознавці, мистецтвознавці та журналісти.

Дипломи та грошові винагороди будуть вручені переможцям на урочистому відкритті Дня міста 6 жовтня.

Реклама

  • Радіємо та вітаємо Дмитра Тчачука! Добрі справи для тих, хто потребує допомоги видно не залишаються поза увагою нашої держави. Дмитро – порядна і щира людина. Йому притаманні такі риси як благородство, та безкорисливість. самовідданість та співчуття, любов до ближнього і здатність змінити світ навколо себе на краще… Його допомога для людей, що опинились в складних життєвих обставинах є важливим свідченням небайдужості, доброти та надії на кращі часи…

Залишити коментар