Від сьогодні почали діяти нові правила зупинки, стоянки та паркування – патрульна поліція

Від сьогодні вступають в дію нові правила зупинки, стоянки та паркування автомобілів.

Про це повідомляє прес-служба управління патрульної поліції в Чернівецькій області

Головне нововведення – уповноважені особи, зокрема патрульні, зможуть виносити постанови по справі про адміністративне правопорушення в сфері паркування транспортних засобів без участі особи, яка його вчинила. Таким чином, правоохоронці не будуть зобов’язані чекати на водія, щоб виписати йому штраф, як було раніше. Також, відповідно до нового закону, це зможуть робити і спеціальні муніципальні служби.

Якщо зафіксоване адміністративне правопорушення, передбачене частинами першою, третьою статті 122 (в частині порушення правил зупинки, стоянки), частинами першою, другою статті 152-1 цього Кодексу, зафіксовано в режимі фотозйомки (відеозапису), посадова особа уповноваженого підрозділу Національної поліції або інспектор з паркування зобов’язані розмістити на лобовому склі транспортного засобу копію постанови про притягнення до адміністративної відповідальності (якщо технічні можливості дозволяють встановити відповідальну особу на місці вчинення правопорушення) або повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності (якщо технічні можливості не дозволяють встановити відповідальну особу на місці вчинення правопорушення).

Патрульна поліція наголошує на дотриманні Правил.

“Маємо намір шляхом реалізації нововведень зробити вулиці нашого міста комфортнішими для всіх учасників дорожнього руху”, – йдеться у повідомленні.

 

фото – Укрінформ

Реклама

Залишити коментар