Луценко: СБУ веде слідство про видачу угорських паспортів на Закарпатті

Генпрокурор України Юрій Луценко обіцяє, що в разі виявлення подвійного громадянства у будь-кого, цю особу буде позбавлено українського паспорта.

Служба безпеки України розслідує факти видачі угорських паспортів у консульстві цієї країни в Закарпатській області. Про це повідомляє інформагентство УНН.

“Зареєстровано кримінальне провадження, Служба безпеки веде слідство, а ми здійснюємо процесуальний нагляд. Отримання подвійного громадянства категорично заборонено українською Конституцією”, – Генпрокурор прокоментував ситуацію з видачею угорських паспортів громадянам України.

За словами Луценка, в питанні подвійного громадянства ситуація однозначна – за подібне правопорушення повинна бути відповідальність. Генпрокурор навів приклад нардепа-втікача Андрія Артеменка, якого було позбавлено українського громадянства після виявлення у нього другого паспорта.

“Якщо в ході слідства СБУ будуть встановлені такі випадки у відношенні інших осіб, будь-яких – мерів, губернаторів, міністрів, пенсіонерів, військовослужбовців, – дія буде така ж, позбавлення українського громадянства”, – заявив Луценко.

Раніше в прес-службі Закарпатської ОДА заявили, що місцеві жителі отримують угорські паспорти в консульстві в Береговому вже протягом семи років.

 

Реклама

Залишити коментар