Каспрук: Продан не забезпечив процес отримання безкоштовного інсуліну у Чернівцях

У Чернівцях вже кілька тижнів хворі на діабет мешканці не отримували інсулін. Проблема виникла тому, що змінився статус поліклінік, які видавали рецепти на безкоштовний інсулін. Вони втратили статус розпорядників коштів, а це викликало необхідність переукладання договорів.

Про це написав Олексій Каспрук на власній сторінці у Facebook.

За його словами, секретар міськради Продан організаційно цей процес не забезпечив і процедура переукладання договорів розтягнулася майже на місяць.

“Хворі на діабет на цей термін залишилися наодинці зі своїми проблемами. А це життя людей. Важливішого питання не може бути. Чиновники міськради тимчасово питання вирішили. Безкоштовний інсулін зараз вже можна отримати в трьох аптеках мережі “3і”.

Однак до кінця року потрібно виділити додатково з бюджету на закупівлю інсуліну майже 2 мільйона гривень. А сьогодні на сесії міської ради пропонують лише у кінці жовтня виділити 680 тисяч гривень. Це неприпустимо!!!

Закликаю свідомих депутатів терміново прийняти соціально важливе рішення – забезпечити хворих на діабет можливістю своєчасно отримувати життєво необхідні ліки!”, – пише Олексій Каспрук.

Реклама

Залишити коментар