США вводять торгові обмеження щодо 12 російських компаній

Міністерство торгівлі США ввело санкції на 12 російських компаній, дії яких суперечать національним інтересам Америки. 

Мінторг США оголосив про введення санкцій стосовно 12 російських компаній, які вступлять у силу 26 вересня. Про це йдеться в документі, розміщеному у вівторок, 25 вересня, на сайті Федерального реєстру США.

Зазначено, що російським підприємствам, внесеним Мінторгом США в список Entity List, фактично закривається легальний доступ до американських товарів і технологій. Якщо хтось захоче продати будь-якій компанії з цього списку будь-який товар американського походження, Мінторг США відмовлятиме в ліцензії на поставку.
Як повідомляється, внесені в список науково-дослідний інститут Вектор, науково-виробниче підприємство Гамма, компанія Сайрус Системс і група компаній Інфотекс звинувачуються в тому, що вони сприяли зловмисній діяльності в кіберпросторі.
Науково-виробниче підприємство підводних технологій Океанос і компанію Дайвтехносервіс Мінторг звинуватив у підтримці Військово-морського флоту Росії та постачанні військовим морякам необхідного їм обладнання.
Ще п’ять російських компаній – Аерокомпозит, Обнінське науково-виробниче підприємство Технологія (ОНВП Технологія ім. О.Г. Ромашина), Конструкторське бюро авіадвигунів, науково-виробнича корпорація Системи прецизійного приладобудування (АТ НВК СПП) і Воронезький НДІ Вега – внесені в чорний список Мінторгу США за підтримку діяльності російських компаній з військової аерокосмічної галузі.
Окрім того, у санкційний список включена група компаній Nilco Group, яка має офіси не тільки в Москві, а й у Мінську і Тегерані. Причиною введення санкцій стосовно Nilco названа її участь у наданні матеріальної підтримки іранській ракетній програмі.
Реклама

Залишити коментар