Наймолодшою чемпіонкою світу в історії дзюдо стала українка Дарина Білодід

17-річна українська спортсменка Дарина Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу в історії дзюдо та завоювала першу золоту медаль в історії українського жіночого дзюдо.

Вперше за останні 27 років європейська спортсменка, до того ж наймолодша в історії дзюдо сходить на найвищу сходинку світового п’єдесталу.

Білодід впевнено виграла попередній раунд, по черзі здолавши спортсменок з Косово, Китаю і Казахстану. Українська дзюдоїстка у півфіналі перемогла олімпійську чемпіонку Паулу Парето з Аргентини, а у фіналі чемпіонату світу у Баку – чинну чемпіонку Фуною Тонакі з Японії. Вирішальна сутичка пройшла під диктовку українки, яка за дві хвилини до кінця основного часу провела блискучий кидок, уклавши суперницю на спину, і суддя з Росії зафіксував перемогу Білодід, пише Телеграф.

Дарина Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу в історії дзюдо (17 років і 345 днів). Попередній рекорд належав японці Тані Рьоко, яка у віці 18 років і 27 днів перемогла у Гамільтоні-1993. До речі, також у ваговій категорії до 48 кг. Дар’я з дитинства тренується під керівництвом своїх батьків Геннадія Білодіда та Світлани Кузнєцової.

Реклама

Залишити коментар