Використання російськомовного культурного продукту заборонили на території Львівщини

Львівська обласна рада ввела мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області.

Про це повідомляє Громадське.

“За” відповідне рішення на сесії 18 вересня проголосували 57 депутатів .

Зазначається, що мораторій ввели “до моменту повного припинення окупації території України”.

Для проведення роз’яснювальних робіт щодо мораторію з підприємцями створять міжвідомчу робочу групу з активістів, чиновників та правоохоронців.

Львівська обласна рада також рекомендувала аналогічні рішення прийняти органам місцевого самоврядування області.

Також депутати доручили підготувати та подати на розгляд облради звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до законодавчих актів для введення подібного мораторію на всій території України.

Депутат Львівської ОДА Володимир Ткачик у коментарі виданню стосовно мораторію зазначив, що “це давно вже потрібно було зробити”.

“Ми повинні реагувати на ті події, які є в нашій країні. Ми повинні вже давно були відреагувати, адекватно відреагувати. Ми всі повинні різними шляхами законними боротися. І ось ці законні дії. На мою думку, вже давно треба було це зробити. От скажіть мені, що є українське в Росії?! То чому ж українці такі добрі до всіх?! І от це добро вилізає боком. Я вважаю ці дії правильними і особисто голосував “за”, – сказав депутат облради Ткачик.

фото – ukrop-if.com

Реклама

Залишити коментар