На Закарпатті депутат склав мандат через угорський паспорт

Рішення про те, що депутат Берегівської районної ради Кароль Беркі склав мандат, було оголошено під час сесії у середу, 19 вересня.

Кароль Іштванович Беркі був обраний депутатом від КМКС (Товариства угорської культури Закарпаття) та проживає у селі Вари, Берегівського району, пише Mukachevo.net.

Причина складання мандату депутатом на сесії не оголошувалася.

Втім, як повідомляє Mukachevo.net, як і в КМКС, так і в силових структурах Закарпаття інформують, що причина цього – у Кароля Беркі декілька днів тому знайшли угорський паспорт.

Не виключено, що саме з цим інцидентом пов’язана вчорашня заява КМКС, яка виступила з протестом проти дій прикордонників та СБУ, які, начебто, безпідставно поглиблено перевіряють на кордоні представників КМКС.

Зокрема, в офіційній відкритій заяві організації голова КМКС, народний депутат України Василь Ласло вимагає відповідного пояснення від Голови Служби Безпеки Василя Грицака.

“Вимагаємо пояснення від компетентних осіб, з яких причин проводяться поглиблені перевірки – від кількох годин без видачі протоколу – державних посадових осіб, державних службовців, представників місцевих органів влади, а також журналістів угорської національності при перетині українського державного кордону.

Оскільки йдеться про неодноразові випадки, ми вважаємо це переслідуванням представників угорської інтелінгенції Закарпаття”, – йдеться у заяві.

Реклама

Залишити коментар