У Чернівцях проведуть місячник благоустрою

З 20 вересня по 1 листопада у Чернівцях буде проведено осінній місячник санітарної очистки та благоустрою.

У рамках місячника відбудеться прибирання прибережних смуг річок і водоймищ, доріг і вулиць, парків, скверів, цвинтарів, ринків, дитячих та спортивних майданчиків, підвалів і горищ житлових будинків, зупинок громадського транспорту, прибудинкових територій і громадських криниць, територій підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Буде створено районні штаби з проведення місячника санітарної очистки та благоустрою підпорядкованих територій. Після розробки конкретних заходів щодо проведення санітарної очистки та благоустрою територій районів, до місячника будуть залучені підприємства різних форм власності, навчальні заклади, громадські організації, установи, орендарів, ОСББ, ЖБК, ЖБТ та населення.

Вживатимуться заходи щодо своєчасного вивезення твердих побутових відходів і очищення контейнерних майданчиків, миття та фарбування контейнерів. Окрім того, здійснбватимуться роботи щодо приведення автобусно-тролейбусних зупинок міста в належний санітарно-технічний стан. Буде активізовано роботу працівників інспекції з благоустрою  щодо проведення рейдів-перевірок спільно з депутатами міської ради, представниками засобів масової інформації з виконаних заходів місячника.

До керівників, які нехтують цими питаннями, застосовуватимуться передбачені чинним законодавством України заходи адміністративного впливу. Чернівецьке міське комунальне підрядне шляхово-експлуатаційне підприємство зобов’язано привести привести в належний санітарно-технічний стан дороги та кювети.

Трест зеленого господарства та протизсувних робіт проводитиме роботи з прибирання скверів, парків, косіння трави, видалення сухих та аварійних дерев.

Комунальні житлові ремонтно-експлуатаційні підприємства рекомендуватимуть приватним підприємствам, які утримують житловий фонд та прибудинкові території, вжити заходи щодо очищення фасадів житлових будинків від графіті та інших написів на них.

Міське комунальне підприємство “Чернівціспецкомунтранс” під час проведення осіннього місячника санітарної очистки та благоустрою  прийматиме транспорт зі сміттям на міське сміттєзвалище від комунальних житлових ремонтно-експлуатаційних підприємства і приватних підприємств, які утримують житловий фонд та прибудинкові території комунальної власності безкоштовно. Крім того запропонує фірмі “Альтфатер-Чернівці”  забезпечити миття та фарбування контейнерів для збору твердих побутових відходів.

 

фото – volynonline.com

 

Реклама

Залишити коментар