Судова система в Україні має запрацювати – Аброськін

Від початку 2018 року поліцією спрямовано до суду 198 справ щодо організованої злочинності. Але на сьогодні з них  розлянуто всього 27. 
Про це повідомив на власній сторінці у Facebook перший заступник керівника Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.
“Жодної справи протягом року не розглянуто у Вінницькій області, де в суді перебуває 13 справ, Волинській (18), Дніпропетровській (27), Донецькій (25), Київській (31), Луганській (34), Одеській (41), Черкаській (20) та ін.”, – йдеться у повідомленні.
“Можна створювати суди й, мабуть, вони необхідні для розгляду справ НАБУ, потім ДБР. До речі, при підведенні підсумків один із кіберполіцейських запропонував створювати ще й спеціалізовані суди для розгляду справ кіберзлочинців… Можна й ще з десяток настворювати, але всіх суб’єктів-“клієнтів” цих суддів створюють та контролюють лідери злочинних організацій, “злодії в законі”, яких судить звичайний суддя звичайного місцевого суду”, – пише Аброськін.

“Якщо не запрацює в найближчий час судова система України, жодного сенсу немає займатися документуванням організованої злочинності, бо вся наша робота йде на сміття”, – підсумовує він.

Реклама

Залишити коментар