Депутати зробили крок до збільшення штрафів за непристебнутий ремінь у 17 разів

У вівторок, 18 вересня, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, який передбачає підвищення штрафів за порушення правил користування ременями безпеки та автошоломами майже в 17 разів. Так, розмір штрафу планується збільшити з 51 гривні до 850 гривень.

За відповідне рішення проголосувало 240 депутатів, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Тепер законопроект готують до розгляду у другому читанні.

Перед голосуванням було зазначено, що рівень користування ременями безпеки в Україні є найнижчим серед всіх країн Європи – за даними дослідження “За безпечні дороги”, тільки 15% водіїв користуються ременями безпеки. Для порівняння, у Франції 99% водіїв постійно використовують ремені безпеки, Чехії – 97%, Словенії – 93%, Польщі – 83%.

У пояснювальні записці до законопроекту зазначається, що, за офіційними даними Національної поліції України, щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисяч людей та травмуються не менше 35 тисяч.

“Тобто щодня на дорогах України гине понад 9 осіб. За цими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод, Україна є одним із лідерів серед європейських країн”, – наголошується у пояснювальній записці.

Фото – i4car.net.

Реклама

Залишити коментар