В Україні почали продавати права оренди землі через онлайн-аукціони

Державне підприємство “Система електронних торгів арештованим майном” (СЕТАМ) запускає пілотний проект з продажу прав оренди державної землі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Державне підприємство “СЕТАМ” Міністерства юстиції України та Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру в рамках пілотного проекту впровадження електронних земельних торгів уклали Договір про забезпечення функціонування системи електронних земельних торгів.

До продажу будуть запропоновані права оренди на 10 ділянок загальною площею 210 гектарів, по дві в Кіровоградській, Одеській, Сумській, Львівській та Чернігівській областях. Згідно із процедурою, визначеною Земельним кодексом України, торги можуть відбутися не раніше, ніж через 30 днів після експозиції лотів.

“Перевага продажу землі саме через онлайн-аукціон є очевидною: система запроваджує конкуренцію серед покупців, що в свою чергу дає значне підвищення ціни від оціночного рівня в процесі торгів”, – зазначив генеральний директор ДП “СЕТАМ” OpenMarket Віктор Вишньов.

Територіальні органи Держгеокадастру в 2017 році на торгах реалізували 1837 прав оренди на земельні ділянки загальною площею 42,5 тис. гектарів. У результаті місцеві бюджети отримали 118,7 млн гривень.

За 9 місяців цього року сума надходжень від земельних торгів до місцевих бюджетів уже перевищила результат за весь минулий рік та склала 129 млн гривень.

Фото – dt.ua

Реклама

Залишити коментар