У Чернівцях засудили колишнього працівника СБУ за організацію каналу контрабанди

Шевченківський районний суд визнав колишнього працівника СБУ винним та затвердив угоду між ним та прокуратурою. Суд призначив чоловіку штраф 12 тисяч 750 гривень.

Відповідний вирок суду оприлюднений на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Встановлено, що обвинувачений, який має більше 30 років стажу роботи у підрозділах Служби безпеки України, вирішив підзаробити на контрабанді сигарет. Він домовився зі старшим оперуповноваженим Департаменту контррозвідки Служби безпеки України. Обвинувачений запропонував працівнику СБУ платити по 50-60 євро за один ящик переміщених через кордон сигарет, якщо той домовиться із прикордонниками Чернівецького загону про сприяння контрабанді.

У червні цього року обвинувачений повідомив працівнику СБУ, що планує переправити до Румунії 15 коробок тютюнових виробів на ділянці відділу “Красноїльськ”. За це він передав правоохоронцю 750 євро.

Свою вину обвинувачений визнав повністю. Він уклав із прокуратурою угоду про визнання винуватості. За це прокурори клопотали суд призначити штраф у розмірі 12 тисяч 750 гривень з позбавленням права обіймати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями терміном на два роки.

Вилучені кошти, які були предметом злочину, рішенням суду передадуть у власність держави.

Суд також зобов’язав повернути заставу, яка складала 120 тис. грн.

Реклама

Залишити коментар