Супрун розповіла, чому обійми корисні для здоров’я

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун рекомендує українцям частіше проявляти свої почуття і не боятися обіймів. 

Відчуття дотику – одне з перших, за допомогою якого людина починає пізнавати світ. У дитинстві ми більш схильні торкатись речей, обійматись чи просто триматись за руки. Втім, стаючи дорослими, це інстинктивне відчуття нівелюється, а подекуди навіть стає нестерпним. Про це написала Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні особистий простір став набувати особливого значення, – прокоментувала в.о. міністра. –  Ми часто боїмося проявити свої почуття, наприклад, обійняти чи просто подати руку незнайомій людині та інколи навіть своїм близьким. Натомість науковці стверджують, що така тенденція в нашому соціальному житті може мати серйозні наслідки для психічного здоров‘я та самопочуття”.

Своєрідна заборона на фізичний дотик сильно впливає на відчуття соціальної залученості. Результати одного з досліджень показали, що звичайний дотик може зменшити відчуття виключення та покращити настрій.

Це, як стверджує в. о. міністра МОЗ, відбувається завдяки тому, що в нашому тілі знаходиться безліч рецепторів, стимулювання яких з допомогою дотику чи обіймів, сприяє уповільненню пульсу та зменшенню тиску.

Тому Уляна Супрун рекомендує за можливості проявляти свої почуття за допомогою дотиків.

“Звісно, треба обов’язково поважати особистий простір інших або ж час від часу знаходити можливість побути наодинці з собою. Головне, щоб все відбувалося збалансовано”, – підсумувала вона.

Фото – korali.info

Реклама

Залишити коментар