Понад 1 млрд євро за три роки інвестовано у відновлювану енергетику України

В Україні працює ринок відновлюваної енергетики. Додаткове підтвердження цьому – це понад 1,1 млрд євро “зелених” інвестицій, залучених за останні три роки. При цьому, у цю сферу продовжують заходити нові інвестори, зокрема, з Норвегії, Туреччини, Китаю.

Подальший розвиток “чистої” енергетики та перспективи вкладення коштів у “зелені” проекти стало ключовою темою дискусії представників органів влади із українськими та іноземними інвесторами під час “Energycruise ’18: EnergyInvestNight”, повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук запевнив учасників зустрічі у тому, що в Україні працює ринок відновлюваної енергетики. Тепер настав час зробити виробництво “чистої” енергії більш сталим та дешевим.

Крім того, зазначив Савчук, Україна розпочала впроваджувати систему аукціонів. У цьому контексті він підкреслив, що є наміри України перейти на аукціони також підтримують авторитетні міжнародні організації: IRENA та ЄБРР.

“Оскільки попит на реалізацію нових проектів великий, потрібно вже зараз передбачити усі необхідні законодавчі та технічні умови для їх впровадження та підключення до мереж”, – наголосив Сергій Савчук.

Савчук вважає, що важливим є встановлення квот за регіональним принципом, враховуючи технічні можливості та ресурси регіонів. А також, на його думку, потрібно провести кілька пілотних аукціонів будівництва СЕС та ВЕС не тільки в Зоні відчуження, а й в інших регіонах.

Головне фото –  rener.com.ua

Реклама

Залишити коментар