На дитячому літературному фестивалі “Literature Future” у Чернівцях оберуть кращу роботу

У Чернівцях стартував І Міжнародний дитячий літературний фестиваль “Literature Future”, який заснував благодійний фонд “Я Майбутнє України”. Свято триватиме два дні, 15 та 16 вересня.

Як анонсували організатори, найталановитіші діти-автори України презентуватимуть свої твори у столиці Буковини, аби зробити їх відомими, а дитячу писемну творчість – популярною та модною.

У рамках фестивалю відбудеться конкурс на кращий дитячий твір. Компетентне журі спершу обере 20 найкращих, а в основний день фестивалю визначить три призові місця. Переможець отримає 10 тисяч гривень, а учасники, які посядуть 2 та 3 місця – по 5 тисяч гривень.

На фестиваль приїхали відомі автори України, які провели дітям майстер-класи, поділилися досвідом та збагатили юних авторів корисними порадами, а діти в режимі non-stop читали свої твори в Літературній Теплиці (спеціально організований літературний простір). Усі головні події відбувалися на вулиці Ольги Кобилянської.

Христина Венгринюк, директорка дитячого арт-видавництва “Чорні вівці”,  поділилася враженнями після екскурсії Чернівцями з учасниками фестивалю на своїй сторінці у соціальній мережі  Facebook.

“Наша дитяча екскурсія з книгою “Легенди Чернівців від Чорної Вівці” і місцями описаними в книзі. Було дуже класно! Дякую діти, дякую фестиваль “Literature Future””, – підписала під світлиною Христина.

Фото – Христини Венгринюк

Реклама

Залишити коментар