Розслідування “російської справи” підвищує вірогідність імпічменту Трампа

Ймовірність оголошення імпічменту президенту США Дональду Трампу на разі становить приблизно 20%, вважають ведучий програми Fareed Zakaria GPS на CNN Фарід Закарія та ведучий програми HARDtalk на BBC Стівен Сакур. 

Про це вони сказали на 15-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) “Майбутнє покоління”, пише “Дзеркало тижня“.

“На початку минулого року я би сказав, що шанс імпічменту Трампа лише 5%, зараз – 15-20%, але я все одно думаю що ймовірність насправді мала. Але те, що всі ці люди (Пол Манафорт та інші фігуранти розслідування “російської справи” – ред.) співпрацюють з Робертом Мюллером по суті підвищує шанси”, – сказав Закарія.

“Він зменшив податки, дерегулював економіку, призначив консервативних суддів. Він більше стверджується в різних сферах, які стосуються закону й порядку – консерваторам це приємно. Він зробив набагато більше, ніж визнають його вороги”, – додав він.

В свою чергу Сакур погодився, що розслідування спеціального прокурора Мюллера підвищує ймовірність імпічменту.

“Роберт Мюллер чітко зачепив саме те болюче місце, де можна розслідувати і Дональда Трампа очевидно це дуже турбує”, – сказав він.

Як відомо, у Мистецькому арсеналі в Києві триває 15-та щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) “Майбутнє покоління всього” (The Next Generation of Everything). Цьогорічна зустріч YES присвячена майбутньому та підготовці до прийдешніх критичних змін.

Фото – AFP

Реклама

Залишити коментар