На Буковині вакцинування диких тварин проти сказу перенесли на 19-20 вересня

На Буковині перенесли масову вакцинацію диких тварин проти сказу. Про це розповів керівник Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Олександр Александрюк. 

Це мали зробити 14 вересня, проте заходи довелось перенести. Про це повідомив керівник управління у програмі “Суть Речей” на Радіо 10. 

За його словами, буде проводитися планова вакцинація лисиць, єнотовидних тварин з допомогою пероральної вакцини.

“Вона мала проводитися з 14 вересня, але переноситься на 19-20 число, бо у Івано-Франківську ще не завершили цю роботу. У нас працюватимуть три літаки АН-2, так звані кукурудзяники. Вони працюватимуть два дні на території західної Буковини і два дні на території Східної Буковини. Вакцина розкидатиметься тільки над територією лісових угідь, вона не буде розкидатися над містом Чернівці, над селами, не буде розкидатися над полями, лише над лісами. Не треба боятися цієї вакцини. Ми заздалегідь попередили усі структурні підрозділи, медіа, що таке у нас буде проводитимуться”, – пояснив фахівець.

Як додав Александрюк, така процедура на території Буковини проводиться вперше, тому є такий маленький ажіотаж. Але ця вакцинація проводилася вже у Львівській, Івано-Франківській, Рівненській, Волинській областях і показала гарні результати.

Фото – fakty.ictv.ua

Реклама

Залишити коментар