Перші в Україні: буковинські поліціянти вже складають електронні адмінпротоколи

У Чернівецькій області поліцейські сектору реагування патрульної поліції Сторожинецького відділу поліції вже складають постанови про адміністративні правопорушення в електронному вигляді.

Заповнення такого протоколу забирає п’ять-сім хвилин часу. Це втричі швидше, аніж писати від руки. Електронні пристрої поліцейські отримали за підтримки співфінансування місцевих органів самоврядування.

“В рамках співпраці поліції та громади ми перейшли на більш спрощену систему оформлення адміністративного правопорушення на місці порушення правил дорожнього руху, а саме перейшли на використання термопринтерів. Тобто інспектор на місці за допомогою термопринтера може винести електронну постанову, для чого використовує ресурси робочого планшету, який є у нього в службовому автомобілі. В нього є можливість одразу підтягувати з бази інформацію про правопорушника, про повторність вчинення ним правопорушень, також автоматично підтягується фабула його правопорушення”, – заявила заступник начальника Сторожинецького ВП Євгенія Галіщук:

Як зазначають поліціянти, ще один “плюс” – у темну пору доби або ж дощову погоду паперові документи незручні. У таких випадках електронна постанова набагато практичніша. Як виявилося, зручніше так і самим водіям. Мовляв, папірець можна згубити, а ось така постанова нікуди не дінеться. Та, окрім того, що порушення фіксується у електронний спосіб, з пустими руками порушник додому не йде. Постанова таки друкується, щоправда не у звичайному вигляді, а у форматі чека. Також поліцейські забезпечені терміналами, які дають змогу правопорушнику оплатити штраф за допомогою банківської картки на місці.

“Голови ОТГ беззаперечно і швидко ідуть на допомогу та роблять можливим використання в нашій роботі такої більш новітньої техніки” – зазначила Євгенія Галіщук

Голова Великокучурівської об’єднаної територіальної громади Василь Тодеренчук розказав про постійну взаємну роботу з поліцією: “Співпраця з поліцією завжди велася і завжди ведеться тому, що безпека нашої громади і громадян це перш за все. На сесії була прийнята програма «Співпраці з поліцією». Також ми закупили термопринтери для поліції, для того, щоб громадяни могли економити всій час, та якщо вже є правопорушення одразу могли розрахуватися на місці. Наша співпраця є чесна, прозора і відверта. Ми надалі будемо працювати і планувати, щоб безпека і взаємодія з поліцією надалі продовжувалась”.

На сьогоднішній день завдяки співпраці із громадою поліція має можливість швидко, якісно, а головне своєчасно реагувати на повідомлення громадян, йдеться у повідомленні ГУНП в Чернівецькій області..

Реклама

Залишити коментар