Чернівецькі перевізники відмовляються возити пільговиків

Перевізники, що обслуговують маршрути, які курсують на Калинівський ринок, після прийняття нового тарифу відмовились безкоштовно перевозити пільгові категорії населення.

“Водії маршрутних таксі які возять на Калинівський ринок почали виставляти у вікнах своїх автобусів, що після підвищення тарифу до 5 гривень, вони ніякі пільгові категорії возити не будуть”, –  каже член виконавчого комітету Чернівецької міськради Олександр Ковтун.

Хоча з міського бюджету відшкодовують кошти за перевезення пільговиків. До слова, більшість маршруток, які курсують у напрямку “Калинки” – переобладнані із вантажних на пасажирські і вже з 2019 року такі транспортні засоби будуть поза законом.

“Якщо вони хочуть ставити такі умови, то ми можемо ставити такі умови, в першу чергу це буде звернення до поліції, щоб вони перевірили всі їхні транспортні засоби (чи відповідають вони нормам закону для перевезення чи не відповідають). І я думаю, що наша поліція добросовісно виконає свою роботу і після таких рейдів не дуже багато залишиться на цьому маршруті”, –  додав Олександр Ковтун.

Крім цього, 5 гривень за проїзд – це тимчасовий тариф. І вже з 2019 року ми, ймовірно, платитимемо більше, каже член виконкому. Наразі перевізники вже почали подавати свої економічно-обґрунтовані тарифи. І кажуть, існує ймовірність, що на кожному маршруті ціна за проїзд буде різною.

Реклама

Залишити коментар