З жовтня ціна на газ може зрости на 23,5% – результати переговорів України і МВФ

Влада веде переговори про перекредитування, яке допоможе уникнути дефолту і різкого підвищення ціни на газ. Однак суттєве підвищення тарифів все ж буде. Уже з жовтня ціна може зрости на 23,5%.

Це питання серед інших обговорюється в ході переговорів між представниками України і МВФ, повідомляє у вівторок, 11 вересня, Кореспондент.

Основним предметом переговорів став можливий запуск нової програми фінансування Stand-by, яка замінить діючу EFF і допоможе уникнути дефолту та різкого підвищення ціни газу для населення.

Як підкреслює видання, обговорюється не варіант нової програми, яка почалася б з квітня 2019 року, (термін завершення діючої з 2015 року програми розширеного фінансування EFF), а саме варіант її заміни вже зараз на нову – Stand-by. Фактично це означає перекредитування.
Повідомляється, що заміна програми дасть можливість перевантажити питання про підвищення ціни на газ.
За чинною сьогодні програмою EFF, ціни на газ можуть збільшиться на 23,5% вже з жовтня – приблизно, 8,5 тисячі гривень. Це при тому, що МВФ погоджувався на нижню планку в 30%. Ціни на газ для промисловості і населення врешті повинні зрівнятися.
За неофіційною інформацією, в новому меморандумі також буде піднято питання про введення ринку землі.
Реклама

Залишити коментар