Аварія на заводі Фірташа у Криму: накопичувач кислоти засипають вапном

Завод “Кримський титан” припинив роботу, і ситуація з викидами наразі нормалізувалася. Про це заявив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє у вівторок, 11 вересня, Корреспондент.

Зазначається, що в Херсонській області влада проводить моніторинг наслідків викидів шкідливих речовин.

“З ранку 10 вересня ми не спостерігаємо, що завод працює. Труби підприємства не димлять. У нас є певна інформація, і, з імовірністю відсотків 90, ми можемо сказати, що сам завод стоїть”, – сказав Гордєєв.

За його даними, на заводі в Криму ведуться роботи з ліквідації аварії.

“Наскільки нам відомо, вони в авральному порядку засипають той накопичувач кислоти, з яким щось сталося, фосфатогіпсом і вапном для гасіння сірчаної кислоти і припинення її викидів в атмосферу”, – повідомив чиновник.

Він також зазначив, що херсонська влада виконала весь комплекс захисту превентивного характеру в області. А на 12 вересня відбудеться засідання комісії з надзвичайних ситуацій за участю всіх служб.

Гордєєв також зазначив, що в Херсонській області на випадок продовження шкідливих викидів розробили заходи для дистанційної зупинки заводу.

“І в разі, якщо завод Титан продовжить і надалі отруювати населення, ми, скажу чесно, розробили навіть деякі радикальні заходи з метою зупинки його діяльності, дистанційно”, – сказав він.

Голова Херсонської ОДА зазначив, що водопостачання ніхто відновлювати не буде, оскільки “Кримський титан” працює на воді, яку бере з підземних водоносних горизонтів

Реклама

Залишити коментар