Порошенко продовжив осінній призов в армію на місяць

Президент Петро Порошенко підписав указ про продовження терміну осіннього призову на строкову військову службу в 2018 році. Тепер він триватиме з жовтня по грудень, тобто на один місяць довше.

Відповідний указ від 10 вересня оприлюднено на офіційному інтернет-представництві глави держави. Ним вносяться зміни до попереднього указу від 15 лютого.

Як відомо, 15 лютого президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році.

У документі було визначено на 2018 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: квітень-травень та жовтень-листопад.

В Україні призову до війська підлягають чоловіки віком від 20 до 27 років, визнані придатними до стройової підготовки і які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії.

Як раніше повідомляв Чернівецький обласний військовий комісаріат, за порушення законодавства про військову службу передбачена адміністративна і кримінальна. Як адмінпокарання за неявку у військкомат застосовуються штрафні санкції, передбачені ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу настає за статтею 335 КК України і передбачає обмеження волі терміном до 3-х років.

Реклама

Залишити коментар