Кіберполіція просить поки не подавати заяв про піратство контенту

Керівник відділу департаменту дистрибуції 1 + 1 Media Distribution Іван Примаков передав слова співробітників Київського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України, які попросили медіа-групи припинити “завалювати” їх заявами з приводу піратства контенту.

Про це повідомляє Deadline.

Зазначається, що правоохоронці просто не встигають реагувати на всі звернення і розслідувати їх.

“Але це поки що. Місяць-два – і ми далі продовжуємо. Є інші регіони, ми активно працюємо в них: чотири заяви були подані і знаходяться на стадії розкриття. Частина зависає в прокуратурі, – пояснив Іван Примаков. – Існує ще одна проблема, з якою ми зіткнулися: в Україні є тільки три експерти, які можуть оцінити економічні збитки правовласника. На це потрібна спеціальна ліцензія. У таких реаліях ми живемо. Але давайте згадаємо, що до того моменту, як медіагрупи почали продаватися (кабельним провайдерам. – ДМ), тобто скасували універсальну програмну послугу, з піратством в нашій країні боролася тільки “Медіа Група Україна” з каналами “Футбол 1 / Футбол 2”. Два роки тому ми ці процедури запустили. Почали все з нуля. Я вважаю, що дорогу осилить той, хто йде. І світло в кінці тунелю ми бачимо “.

Також нещодавно ініціативна група “Чисте небо” стала формувати “чорні списки” провайдерів, які займаються піратством контенту.

“Це ще не означає, що у нас по цих провайдерів відкриті кримінальні справи. Це означає, що ми готові з ними зустрітися, наприклад, в господарському суді, якщо у них є заперечення. Але в ідеалі кожен провайдер з “чорного списку” має відключити ретрансляцію наших телеканалів раніше, ніж ми до нього достукаємося. Або укласти договір. Але це не означає, що людина може займатися піратством протягом року, а 30 грудня сказати: “Залишився один день, я з задоволенням заплачу вам гроші”. Ми беремо загальну суму роялті, яку втратили з моменту, коли перейшли на грошові відносини з провайдерами, і також компенсацію за виконану роботу”, – пояснив комерційний директор StarLight Digital Микола Фаенгольд.

 

фото ProTV.UA

Реклама

Залишити коментар