Фільм чернівецького режисера потрапив до конкурсної програми Варшавського кінофестивалю

Міжнародна прем’єра створеної за підтримки Держкіно картини “Штангіст” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука відбудеться у рамках конкурсної програми короткометражних фільмів Варшавського міжнародного кінофестивалю.
Варшавський кінофестиваль є одним із найважливіших світових кінофестивалів і належить до категорії кінофестивалів класу “А”.

Про це повідомляє Держкіно України на своїй сторінці Facebook

Фільм Weightlifter/Штангіст/Sztangista створений у копродукції України та Польщі. Це дебютна короткометражна робота режисера, яку профінансувало Державне агентство України з питань кіно, Studio Munka (Polski Instytut Sztuki Filmowej та Stowarzyszenie Filmowców Polskich), створення фільму підтримала також Львівська кінокомісія. Продюсерами картини є Valentyn Vasyanovych (Студія Гармата фільм) та Конрад Стефаняк (POLISH FILM SERVICE).

Над фільмом працювала українсько-польська знімальна група. Зйомки відбувалися у Києві та Львові, а увесь постпродакшн − у Варшаві.
Оператор – Міхал Ритель-Пшеломець, художники-постановники − Іван Михайлов та Ольга Юрасова, звукорежисер − Сергій Степанський. Головну роль у фільмі виконав майстер спорту з важкої атлетики Олександр Лой. Більшість персонажів фільму − професійні важкоатлети.

Нагадуємо, що національна прем’єра картини відбулася на Molodist Kyiv International Film Festival, де здобула головну нагороду в національному конкурсі з формулюванням «за віртуозну режисуру і вражаючу образність». Журі Львівського міжнародного кінофестивалю Wiz-Art відзначило гру актриси Валерії Хілько спеціальною відзнакою, також фільм був представлений на Одеському кінофестивалі.

Дмитро Сухолиткий-Собчук встиг заявити про себе студентськими фільмами. У його фільмографії ігрові короткометражні фільми “Отроцтво”, “Борода” та документальні − “Красна Маланка”, “Інтерсекція”.

Зараз режисер працює над своїм першим повнометражним ігровим фільмом.

Світлина від ДержКіно України.
Реклама

Залишити коментар