Олексій Каспрук прокоментував рішення міськради щодо закупівлі тролейбусів для Чернівців

На сесії Чернівецької міської ради депутати дозволили комунальному підприємству “Чернівецьке тролейбусне управління” придбати тролейбуси і автобуси на умовах лізингу.

Як повідомив у Facebook міський голова Олексій Каспрук, якого нещодавно усунули з посади, міськрада проголосувала за надання дозволу на закупівлю транспорту для ЧТУ на суму 200 млн грн на 5 років під 18 відсотків.

“За пропозицією Ковалюка, який до цього три роки рвав на собі сорочку, переконуючи чернівчан і увесь світ, що ми тролейбуси повинні купувати винятково за свої гроші, без кредиту і лізингу. А комунальні автобуси, на його думку, нам взагалі не потрібні. І що змінилося? Нічого.

Просто депутатам таки довелося нарешті визнати, що без тролейбусів і комунальних автобусів транспортної проблеми у Чернівцях не вирішити. А свою «ефективність» довести вони хочуть. І зробити їм це потрібно швидко. Бо знають, що суд поновить Каспрука і будуть вибори. Тому умова лізингу – поставка тролейбусів за 6 місяців. Маю сумнів, що виробники зможуть у цей термін вкластися. Тому тролейбуси будуть скоріше за все вживані. І обирати їх будуть на безконкурентній основі. Без тендеру. Непрозоро. Тобто «порєшають». Це вам не якійсь ЕБРР”, – пише Каспрук.

“І чергова брехня від Продана, Ковалюка та Ко. ДЖКГ просив із розгляду зняти проект про лізинг для ЧТУ, бо депутати були категорично проти. Тому “нашкрябали” у бюджеті 34 мільйона гривень для купівлі автобусів без лізингу напряму у виробника. Прозоро. Відкрито.

Але депутати і за це не проголосували. Тепер будуть «схеми». Але добре вже те, що хоч якісь тролейбуси таки куплять. Тільки от де ці тролейбуси будуть їздити, якщо їх маршрути дублюватимуть приватні перевізники? Але то таке…

Дуже шкода згаяного депутатами часу…”, – йдеться у дописі Олексія Каспрука.

Реклама

Залишити коментар