У Чернівецько-Хотинській єпархії УАПЦ просять Президента допомогти вирішити земельне питання

Представники Чернівецько-Хотинської єпархії УАПЦ звернулися до Президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України з проханням про допомогу. 

Єпархія відстоює своє право на 14 соток землі на вулиці Ризькій у Чернівцях. Розмови про необхідність виділити церкві земельну ділянку для розвитку почалися ще 2011 року. За словами архієпископа Германа, громада отримала усне запевнення від тодішнього в.о.Чернівецького міського голови, секретаря міської ради Віталія Михайлішина посприяти у вирішенні даної проблеми. За чималі кошти громада придбала нерухомість за цією адресою, за якою згодом обіцяли закріпити необхідну кількість землі, пише видання BukNews

2015 року Чернівецька міська рада виділила церкві земельну ділянку для спорудження храму Святих Жон-Мироносиць та єпархіального управління. Але вже наступного 2016 року відмінила своє попереднє рішення та подолала вето міського голови Олексія Каспрука.

Проте, Господарський суд Чернівецької області визнав, що земельна ділянка має залишатися у руках церкви.

Депутати ж, ігноруючи рішення суду, передали вказану ділянку нашвидкуруч створеній громадській організації “Захист та реабілітація інвалідів “Мед.Ін”, яка є фактично комерційною структурою і засновниками якої є родичі відомого у Чернівцях депутата міськради-забудовника.  Як компенсацію, церкві пропонують земельну ділянку десь на околиці Чернівців, йдеться у зверненні представників єпархії..

Реклама

Залишити коментар