У центрі Донецька внаслідок вибуху загинув глава “ДНР” Захарченко

Сьогодні в ресторані “Сепар” у центрі Донецька прогримів вибух, внаслідок якого загинув ватажок “ДНР” Олександр Захарченко.

Про це в коментарі “112 Україна” повідомив керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

“Справді, інформація, яка надходить до СБУ, підтверджує те, що сьогодні стався вибух, унаслідок чого загинув Захарченко і не тільки він”, – зазначив Гуськов.

Він додав, що в СБУ є підстави вважати, що “смерть Захарченка може бути результатом внутрішніх кримінальних конфліктів серед бойовиків, насамперед пов’язаних з перерозподілом відібраного бізнесу протягом 2014-2018 років”.

“Але ми не виключаємо і спроби російських спецслужб усунути досить одіозну фігуру, яка, за наявною у нас інформацією, заважала росіянам. За нашими даними, за тим вибухом стоять або бойовики, або російські спецслужби. Ми уточнюємо, я не хочу коментувати обставини, тому що для нас важливо, що був вибух, унаслідок  якого загинув Захарченко”, – додав Гуськов.

Інформацію про смерть Захарченка підтвердила його прес-секретар Олена Алексєєва, найближчим часом відбудеться прес-конференція з цього приводу, йдеться в повідомленні Telegram-каналу Mash.

Сепаратистське видання Life повідомляє, що Захарченко помер у відділенні донецької лікарні.

Так звані “правоохоронці” самопроголошеної “ДНР” заявили, що затримали “українських диверсантів, які, ймовірно, причетні до замаху на Захарченка.

Олександр Захарченко очолив так звану “ДНР” 4 листопада 2014 року, пережив кілька замахів. На сьогодні йому було 42 роки.

Реклама

Залишити коментар