У Чернівцях найближчим часом приймуть рішення щодо поновлення автобусних маршрутів №11 та №12

На сесії міської ради депутати частково підтримали петицію стосовно збереження маршрутів №11 та №12.

Про це повідомляє прес-служба ратуші.

Для забезпечення ефективної діяльності КП “Чернівецьке тролейбусне управління”, підтримки розвитку екологічного громадського транспорту, підвищення конкуренції на ринку пасажирських перевезень у м. Чернівці, подолання монополії приватних перевізників, експерти рекомендували ліквідувати дублювання тролейбусних маршрутів автобусними, у першу чергу тих, які стовідсотково накладаються, зокрема автобусних маршрутів №11 та №12.

Для забезпечення транспортного сполучення віддалених районів, де немає тролейбусних мереж, в умовах недостатньої кількості транспортних засобів у приватних перевізників і відсутності комунального автобусного парку, було взято до уваги рекомендацію експертів про ліквідацію автобусних маршрутів, що дублюють тролейбусні. Таким чином вивільнені транспортні засоби перевізникам пропонувалося спрямувати для обслуговування автобусних маршрутів, де відсутнє тролейбусне сполучення.

Зокрема, маршрутами, які дублюють тролейбусні, є автобусні маршрути №11 та №12, які накладаються на тролейбусні маршрути №6 та №6а.

Тому, для експериментального дослідження пасажиропотоку на цих автобусних та тролейбусних маршрутах було прийнято рішення тимчасово не укладати угоди на обслуговування автобусних маршрутів №11 та №12 із жодним із перевізників, натомість збільшити кількість тролейбусів на маршрутах №№6, 6а, 1, 3, 3а, 5, поновити тролейбусний маршрут №8 “Університет – вул.Південно-Кільцева” та забезпечити дотримання графіків руху на автобусних маршрутах №2, 23 та 43.

Найближчим часом відповідна комісія прийматиме рішення про доцільність чи недоцільність подальшого обслуговування автобусних маршрутів №11 та №12.

Реклама

Залишити коментар