До переходу на цифрове мовлення – один день. ТВА залишається в ефірі

Стан готовності Чернівецької області до переходу від аналогового ефірного телебачення до цифрового мовлення стандарту DVB-T2 обговорили 29 серпня в Чернівецькій обласній державній адміністрації.
На Буковиніі працюють два передавачі цифрового сигналу – в Чернівцях та Новодністровську. Відповідно, тут та в наближених районах буковинці мають змогу підключитися до цифрового телебачення.
Окрім того, “цифру” можуть дивитися мешканці Хотинського та Кельменецького районів – там цифровий сигнал, згідно даних Карпатської філії УДЦР, розповсюджується з передавача, встановленого на Хмельниччині.
Для прийому цифрового ефірного телебачення потрібні тюнер стандарту DVB-T2, або телевізійний приймач з вмонтованим перетворювачем цифрового сигналу, та антена дециметрового діапазону.
Для тих районів області, де наразі наявні так звані “білі плями” з прийомом DVB-T2, є альтернативні варіанти для подальшого перегляду телевізійних програм, зазначила представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області Любов Нечипорук.
Зокрема, у восьми з одинадцяти районних центрів регіону –  Кіцмані, Сторожинці, Глибоці, Герці, Новоселиці, Хотині, Кельменцях, Сокирянах, згідно ліцензій Національної ради, працюють провайдери програмної послуги. Вони пропонують буковинцям пакети кабельного та інтернет-телебачення.
Окрім того, в значній кількості домогосподарств Чернівецької області, і в гірських районах зокрема, вже встановлені супутникові антени.
За результатами засідання робочої групи перший заступник голови облдержадміністрації Михайло Павлюк дав низку доручень. Зокрема, звернутися з рекомендаційними листами до районних державних адміністрацій, ОТГ та міст обласного значення щодо визначення доцільності та фінансової можливості забезпечення тюнерами малозахищених верств населення.
Також в рамках розвитку інтернет-телебачення доручено сформувати проект меморандуму з провайдерами щодо забезпечення надання якісних послуг населенню та співпраці з місцевими телерадіоорганізаціями.
Звертаємо увагу глядачів, що телеканал ТВА залишається в ефірі і продовжує аналогове мовлення. 
Реклама

Залишити коментар