Телеканал “112 Україна” перейшов у власність Віктора Медведчука

Розслідування журналістів програми “Схеми” показало, що оновлений менеджмент інформаційного телеканалу “112  Україна”  має безпосередній стосунок  до  Віктора Медведчука. Про це повідомляє Радіо Свобода.

20 серпня  телеканал “112 Україна” в односторонньому порядку розірвав співпрацю  з “Радіо Свобода”, зокрема припинилася робота над спільними проектами “Воєнний щоденник” і “Завтра”.

В ефірі телеканалу почастішали згадки про Віктора Медведчука та його оточення в позитивному руслі. Однак лідер проросійського руху заперечує свою причетність до власності “112 Україна.”

Журналістам “Схем” вдалося розшукати номінального власника телеканалу – це німецький громадянин Едуард Катц, який мешкає у віддаленому селі в німецькій глибинці, де разом з дружиною заробляє на життя перепродажем уживаних автомобілів.

На те, що “112 Україна” належить Вікторові Медведчуку, вказують нові керівники телеканалу, адже генеральний продюсер Артем Марчевський свого часу брав участь у виборах депутатів до Київської міської ради від партії “Право на владу”. Як відомо, неофіційним лідером цієї політсили є саме Віктор Медведчук.

 

Фото: radiosvoboda.org

Реклама

Залишити коментар