Російське посольство пікетували у Чехії 20 серпня

Російське посольство у Чехії пікетували учасники акції проти “окупаційної політики Кремля”. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Акція відбулася до 50-річчя вторгнення радянської армії в Чехословаччину. Учасники події зібралися для вшанування пам’яті жертв окупаційної політики Кремля у 1968 році, говорили про втручання Росії у політичне життя Чехії, а також вимагали звільнити засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

“Ми проти гібридної війни, яку веде Росія щодо західних країн, проти втручання Росії у вільні вибори, випуску ненависної пропаганди, проти кібератак та інших агресивних дій путінського режиму. На совісті московського уряду щоденна загибель людей на сході України та бомбардування мирних жителів у Сирії. Ми хочемо, щоб ці трагедії закінчилися!” – йдеться у повідомленні.

У пікеті взяли участь чеський філософ Вацлав Нємец, режисер Вацлав Маргоул, російський художник Антон Литвин, український народний депутат Мустафа Джемілєв.

“Я дуже радий, що цей мітинг відбувся біля посольства країни, яка продовжує свою агресію, незважаючи на зміни у свої політичній системі”, – зазначив Мустафа Джемілєв.

Фото: radiosvoboda.org

Реклама

Залишити коментар