“Матюкався і штовхався”: у Чернівцях побили горщики чиновник та депутат – МБ

У Чернівцях депутат міськради Анатолій Чесанов у приміщенні дитсадка нібито влаштував розбірки з керівником управління освіти міста Мартинюком. Про це у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомив сам Сергій Мартинюк.

За словами посадовця, Чесанов штовхав Мартинюка, вимагаючи у чиновника написати заяву на звільнення.

“Все це відбувалося у садочку №3 на вулиці Кармелюка. Комісія управління освіти зараз об’їжджає всі навчальні заклади, щоби перевірити їхню готовність до навчального року. Я зараз у відпустці, але мені не байдужа доля освіти у місті, тому я прийшов на правах спостерігача. Цей садочок знаходиться на території виборчого округу пана Чесанова. Саме тому він сюди, напевно, приїхав”, – повідомив Мартинюк.

Сергій Мартинюк

“Все відбулося приблизно о дев’ятій годині ранку. Комісія розійшлася перевіряти садочок. А пан Чесанов покликав мене в бік “на два слова”. Я підійшов, бо неодноразово з ним спілкувався, і навіть не очікував такої нестандартної ситуації”, – говорить посадовець.

За словами Мартинюка, депутат не соромився нецензурно висловлюватися у дитячому садку й штовхати посадовця у шию.

“Анатолій Чесанов говорив, що я повинен написати заяву. Щоправда, не уточнював, яку саме. Сказав, що відвезе мене у міську раду. Я сказав, що не піду. Тоді Анатолій Чесанов почав мене сіпати, штовхати у шию і матюкатися”, – сказав Мартинюк.

“Я пояснив, що маю право бути на території дитячого садочка. Жодних заяв писати не планую. Натомість депутат мені сказав, якщо я сам не напишу заяву, то мене звільнять за статтею. Він дуже агресивно себе поводив. Щоби не провокувати конфлікт, я вирішив піти із садочка. А пан Чесанов навздогін заявив мені: “Щоби я тебе не бачив у жодному навчальному закладі”, – додав посадовець.

Мартинюк додав, що на місце інциденту не викликав поліцію, проте наразі має намір написати заяву в поліцію щодо цього інциденту.

Водночас Чесанов у коментарі кореспонденту molbuk.ua заперечив інформацію, яку повідомив Мартинюк.

“Це повний брєд. Там були 30 членів комісії. І хай хоч один підтвердить, що таке було. Такого не було”, – сказав Чесанов у телефонній розмові.

На запитання журналіста, чи вимагав депутат у Мартинюка написати заяву на звільнення, Чесанов відповів:

“Ні, я запитав, що він тут робить. І хотів поцікавитися по деяких закладах, бо у мене були запитання. Все, більше нічого”.

Водночас на запитання, чи пропонував Чесанов Мартинюку сісти в авто та відвезти його у міськраду для написання заяви, депутат дав відповідь: “Ні. Нічого не пропонував”.

Водночас депутат заперечив інформацію про те, що у нього сьогодні виникла суперечка з посадовцем, яка супроводжувалась нецензурною лайкою.

“Ні. Він сказав якусь фразу. Я сказав йому: давайте більш ретельно підійдемо до перевірок. Будь ласка, всі перевіряючі – пишіть об’єктивну картину по закладах. Бо були різні випадки, коли сталася пожежа, а в нас були зачинені евакуаційні виходи й не вистачало пожежників. Він сказав: “Ви би так ставились до роботи, як ми”. Я відповів: пробачте, але ви некоректно спілкуєтесь. Після цього розвернувся і пішов далі на перевірку”, – сказав Анатолій Чесанов.

Він додав, що не мав наміру провокувати і чинити конфлікт.

Разом з тим, на запитання журналіста про те, що Сергій Мартинюк надав зовсім іншу інформацію про інцидент, Чесанов відповів:

“Мартинюк може сказати все, що хочеш. Я знаю його, він трохи інтриган”.

“Ну сказав він одну фразу. І я його попросив, що він так не говорив. Він сказав: “Ви би так ставилися до роботи, як ми”. Я відповів: ну пробачте, це некоректно. Нам необхідно разом робити одну справу”, – додав депутат міськради.

Нагадаємо, депутат міськради від фракції “Рідне місто” Анатолій Чесанов неодноразово потрапляв у епіцентр скандалів та емоційних інцидентів у міськраді. Так у 2013 році на вулиці Ольги Кобилянської він побився із тодішнім депутатом міськради Ярославом Кушніриком. Згодом Чесанов заперечив інформацію про виникнення конфлікту. Однак, вже згодом на сесії міської ради Чесанов публічно попросив вибачення у Кушнірика через свої дії.

 

Реклама

Залишити коментар