Експорт товарів з Буковини до країн ЄС за півроку зріс на 78%

За перше півріччя 2018 року обсяг експорту товарів з Чернівецької області зріс на 78 %, імпорту – на 15,4 %. Сальдо зовнішньоторговельного балансу було позитивним і становило 35,7 млн. дол. США (по Україні – негативне).

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної державної адміністрації.

Зовнішньоторговельні операції проводилися з партнерами з 89 країн світу, основними з яких є Румунія, Німеччина, Греція, Польща, Білорусь, Нідерланди, Республіка Молдова, Туреччина, Італія, Китай.

За цей період збільшився експорт продуктів рослинного походження, машин, електротехнічного обладнання та механізмів, деревини та виробів з деревини, готових харчових продуктів, текстильних виробів, недорогоцінних металів та виробів з них.

Натомість зріс обсяг імпорту машин, обладнання та механізмів, електротехнічного обладнання, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, засобів наземного транспорту, готових харчових продуктів, текстильних матеріалів і текстильних виробів.

Підприємці області здійснювали експортно-імпортні послуги з компаніями з 67 країн світу. Зокрема відбулося зростання експорту послуг на 67,0 % та імпорту – на 3,7 %. Переважали послуги з переробки матеріальних ресурсів, у сфері телекомунікації, комп’ютерні та інформаційні, транспортні, а також послуги, пов’язані з подорожами.

Реклама

Залишити коментар