У Чернівцях кіберполіція викрила продавця приставок для перегляду платних телеканалів

За допомогою спеціальних програм зловмисник вносив зміни в налаштування смарт-приставок. Це дозволяло їх власникам безкоштовно переглядати більше тисячі платних телеканалів. Попередньо, сума завданих збитків сягає декількох мільйонів гривень.

Працівники кіберполіції викрили жителя обласного центру, який порушив авторські права відомих українських телеканалів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зловмисник продавав смарт-приставки, через які проводилась ретрансляція українських телеканалів без ліцензійної угоди. Збут приставок відбувався через оголошення в мережі Інтернет, а їх вартість коливалась від 2 до 5 тисяч гривень за одиницю.

Перед збутом зловмисник попередньо адаптував приставки до української мережі Інтернет. Також чоловік встановлював і налаштовував програми, які надавали доступ більш, ніж до тисячі телеканалів.

Після проведення таких дій користувачам не потрібно було сплачувати обов’язкові платежі за перегляд телеканалів.

Незаконна діяльність тривала декілька років і поширювалася на всю територію України. Для відправки смарт-приставок в інші міста зловмисник використовував можливості поштових сервісів.

Такі дії завдавали істотних збитків власникам авторських прав.

Поліцейські встановили всю схему злочину, а також місця зберігання доказів.

Під час обшуків правоохоронці вилучили більше 100 смарт-приставок, комп’ютерну техніку, цифрові та паперові носії інформації, а також грошові кошти в загальній сумі понад 600 тисяч гривень, здобутих злочинним шляхом.

Вилучену техніку направлено до експертних установ для проведення усіх необхідних досліджень.

 

 

Реклама

Залишити коментар